dinsdag 5 maart
10°C
82 km

Vaccinatiecentra in Wachtebeke en Wetteren blijven op dezelfde locatie

De burgemeesters van Destelbergen, Laarne, Lochristi, Melle, Merelbeke, Wachtebeke, Wetteren en Wichelen hebben samen met de Eerstelijnszone Scheldekracht beslist om de bestaande vaccinatiecentra  in Wachtebeke en Wetteren open te houden tot Kerstmis.

De 65-plussers krijgen binnenkort hun herhalingsvaccin. Die moet ervoor zorgen dat de werking van het vaccin op punt blijft. Bovendien gaan er ook stemmen op om iedereen een boostprik te geven.Daarom moeten steden en gemeenten en de eerstelijnszorg zich voorbereiden op de nieuwe vaccinatieronde. In Wachtebeke en Wetteren zal dat gebeuren op dezelfde locatie. 

Algemeen welzijn

De vaccinatiecentra zijn tijdelijk dicht om zich voor te bereiden op de volgende ronde. In sommige steden en gemeenten wordt gekozen voor een andere locatie. Maar In Wachtebeke en Wetteren blijven de centra op de vertrouwde plaats. Een beslissing voor het welzijn van de burger. Hij/zij is vertrouwd met de werking van het centrum en de mobiliteit daarrond. De steden en gemeenten houden rekening met de verenigingen die actief zijn in de zalen. Daarom zullen ze voor het vaccinatiecentrum minder plaats innemen. Ook het callcenter blijft bereikbaar, elke werkdag van 9 tot 17 uur en elke zaterdag van 9 tot 13 uur.