zaterdag 27 februari
7°C
0 km

Vaccinatiecentrum in Sijsele is al helemaal klaar

Gisterenavond is het vaccinatiecentrum in Sijsele, net over de grens in West-Vlaanderen, voorgesteld. Daar kunnen de inwoners van Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins naartoe voor hun coronaspuitje.

Op een week tijd is het oude ziekenhuis er klaargemaakt om 53.000 mensen te vaccineren. Ze hopen hier zo snel mogelijk te kunnen werken, daarom hebben ze in plaats van de vier gevraagde vaccinatielijnen, 10 lijnen ingericht. Het is de bedoeling om zeven dagen op zeven te vaccineren, van 7 uur 's ochtends tot 23u 's avonds. Op voorwaarde natuurlijk dat er voldoende vaccins zijn.

Burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde volgde de rondleiding gisterenavond mee. “Het vaccinatiecentrum is zeer professioneel uitgewerkt, ik ben heel tevreden over deze manier van werken.” En voor de mensen die onmogelijk in Sijsele geraken, zoekt de stad nog een oplossing. “We doen er ook alles aan om mensen die dit niet zouden kunnen doen omwille van mobiliteitsproblemen, om die thuis te vaccineren of door middel van mindermobielenvervoer tot hier te brengen”, zegt Vandevelde.