woensdag 6 december
6°C
62 km

Vader Keisse over het afscheid van Iljo

Vanaf vanavond is het zover: 100 jaar zesdaagse in Gent. En wie Zesdaagse zegt, zegt natuurlijk Iljo Keisse. Voor de "Keizer van het Kuipke" is dit zijn allerlaatste deelname. Reden genoeg om eens langs te gaan bij Vader Keisse in zijn café De Karper in Gent.

Café De Karper wordt helemaal klaargemaakt voor de Zesdaagse. Nu is het hier nog rustig, maar zodra Iljo Keisse in actie komt, zit het hier vol met supporters. Het hoogtepunt van het wielerjaar, voor zowel vader als zoon. Iljo is al jaren de Keizer van het Kuipke, maar ook een keizer heeft nog last van zenuwen. Zijn vader hoopt op een podiumplaats, maar mildert de verwachtingen. 

Ronie Keisse, vader van Iljo: "Ik hoop alleen dat hij veilig en wel het einde haalt. Of hij nu wint of niet, kan me eigenlijk niet veel schelen. Maar ik zou toch wel graag hebben dat hij het podium haalt. Bij hem denk ik dat dat dit jaar misschien wel hetzelfde is. Andere jaren is het echt met het mes tussen de tanden, van "ik wil hier winnen, ik ga er alles voor doen om te winnen". Nu, als ik in zijn plaats mag spreken, weet hij dat het eigenlijk het jaar te veel is. Dit jaar was hij van zijn resultaten in wedstrijden niet tevreden. Het gaat allemaal niet goed meer. Dus nu start hij met minder ambitie in Gent en denk ik dat hij hetzelfde denkt als ik. Het podium zou goed zijn, niet op het podium zou slecht zijn". 

Werken voor de prijzen 
Iljo laten winnen omdat het zijn laatste zesdaagse is, dat zullen de concurrenten zeker niet doen. En dat weet Iljo zelf ook. Hij beseft als geen ander dat hij zeer goed zal moeten presteren om een prijs te paken, want de jeugdige renners gaan keihard. "Iljo deed dat in het begin van zijn carierre ook" aldus een emotionele Ronie Keisse.