Vadis Odjidja stapt mee in project om voetbaltalenten op te sporen

Nadat hij ook al in padelterreinen investeerde, heeft Vadis Odjidja nog een passie gevonden. Zo stapt de kapitein van KAA Gent mee in SCARAB Sports, een Gentse start-up die een product ontwikkelde om jonge voetballers te meten en te trainen.

SCARAB Sports, gelegen aan de Coupure Links, ontwikkelde de PL8. Een interactief en smart rebound board dat technisch-cognitieve vaardigheden triggert, maar ze ook kan trainen en meten. 

Talenten opsporen
"In de hedendaagse voetbalwereld met grote focus op fysieke parameters is dit een grote meerwaarde in de ontwikkeling en het detecteren van talenten", vertelt Tanguy Ongena, co-founder van SCARAB Sports. "KAA Gent, Antwerp en OH Leuven hebben hier al de vruchten van kunnen plukken."

Opgestart aan UGent
Het project werd 2 jaar geleden opgestart aan de UGent. Nu, na een nieuwe financieringsronde, kon het ook een bekende voetballer strikken. Vadis Odjidja, kapitein van KAA Gent, stapt mee in het project als investeerder, aandeelhouder en medebestuurder. Gentenaar Odjidja is ook al mede-eigenaar van MVP Padel in Evergem.