donderdag 25 februari
12°C
30 km

Vakbonden Neckermann voorzichtig positief: mogelijke overname in zicht

De directie van Neckermann heeft bij de rechtbank bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Op die manier hoopt de reisorganisatie wat extra tijd te krijgen voor de lopende gesprekken met een mogelijke nieuwe overnemer. Want het klinkt er voorzichtig positief: wellicht is er een overnemer gevonden.

Er wordt voorzichtig positief gereageerd bij de directie van Neckermann. De onderhandelingen verlopen goed. Ze zijn nog niet rond, maar door bescherming tegen schuldeisers te vragen, krijgt de reisorganisator vier maanden extra tijd. Tijd genoeg om de overname rond te krijgen.

Vorig jaar pas maakte Neckermann de doorstart na het faillissement van Thomas Cook. Het Spaanse Wamos werd aandeelhouder en beloofde 3,5 miljoen euro vers kapitaal, geld dat er eigenlijk niet is. En dus moet Neckermann op zoek naar een nieuwe overnemer.

Door de procedure bescherming tegen schuldeisers op te starten, krijgt Neckermann enkele maanden extra de tijd om de onderhandelingen te voeren. En die overnemer lijkt al gevonden te zijn, een bedrijf dat tot nu toe nog helemaal niet werkzaam is in de reissector. Verder is het nog niet zeker of alle 50 winkels open zullen kunnen blijven en of alle 150 werknemers aan de slag kunnen blijven.