zondag 20 juni
22°C
0 km

Valt je elektrische wagen onderweg zonder stroom? SkyCharge komt je wagen opladen

Bestuurders van een elektrsiche wagen kunnen voortaan rekenen op een unieke dienstverlening wanneer ze zonder stroom vallen in Oost-Vlaanderen. Start-up SkyCharge uit Nazareth heeft een interventievoertuig in dienst genomen met een lader aan boord, zodat slepen overbodig is.

Zonder elektriciteit vallen met een elektrisch voertuig is niet prettig. Bestuurders geraken net niet tijdig bij een laadpaal of worden verrast door een snel dalend rijbereik als gevolg van de koude. Wie onderweg zonder stroom valt, kan nu een beroep doen op de Oost-Vlaamse start-up SkyCharge. Zij komen binnen de 45 minuten ter plaatse met een mobiele oplader. Na een kwartier opladen kan je weer doorrijden.

Pechverhelping

“We willen eigenlijk hetzelfde principe hanteren als de pechverhelping bij auto’s met verbrandingsmotor die zonder brandstof vallen. In de plaats van brandstof brengt onze SkyCharge-wagen elektriciteit ter plaatse, zodat het elektrische voertuig niet moet worden afgesleept, maar zelfstandig thuis kan geraken of een snellader bereiken”, zegt Mohammed Taslidere, eigenaar van SkyTechnics BV.

Testfase

De wagen van SkyCharge kan je gemakkelijk oproepen via een app. Momenteel gaat het om een testfase, die twee maanden in beslag zal nemen. “Wie tussen nu en 17 juli 2021 per ongeluk zonder elektriciteit valt met zijn elektrische auto in Oost-Vlaanderen, kan ons gratis uitproberen. Na de testfase gaan we evalueren en onze verdere uitrol bekijken. Bedoeling is om op termijn in heel België actief te zijn,” besluit Mohammed Taslidere.