woensdag 27 januari
8°C
15 km

The Van Eyck Code

De Gentse filmmaker Michel Blanckaert doet mee aan de 'Enter The World Of Hans Zimmer' wedstrijd. Daarbij is het de bedoeling om een video te maken op een soundtrack van filmcomponist Hans Zimmer.  Blanckaert koos voor de muziek uit de film 'The Da Vinci Code' en in zijn kortfilm staat het beroemde schilderij 'Het Lam Gods' centraal. Blanckaert gaf zijn kortfilm dan ook de toepasselijke titel: The Van Eyck Code. 

Nicholas Van Thuyne, acteur:  "Het verhaal gaat over Anna, een Gentse violiste die tijdens haar muziek spelen in contact komt met het Lam Gods en daardoor geïntegreerd raakt en daar verdere opzoekingen rond doet. Zo komt ze terecht bij het personage Nicholas die professor is. Ze gaan samen op zoek om van alles te ontrafelen. Maar ze komen in contact met Tempeliers die hen weerhouden om de oplossing te vinden." 

In de kortfilm wordt er amper gesproken, maar staat de muziek centraal. In dit geval de soundtrack van The Da Vinci Code. Want dat is de opdracht van de wedstrijd. Een video maken op de muziek van filmcomponist Hans Zimmer. Een prijs valt er niet te winnen, het gaat om de eer. Binnenkort wordt er een winnaar uitgeroepen voor elke soundtrack. Afwachten dus of Blanckaert de eerste plaats kan veroveren.