woensdag 29 maart
17°C
93 km

Van In stelt nieuwe digitale leeromgeving voor

Honderden leerkrachten hebben vandaag de Ghelamco Arena ingepalmd. Ze zaten daar zelf nog eens op de schoolbanken want Uitgeverij Van In hield er een inspiratiesessie voor haar nieuwe leermaterialen. De modernisering van het secundair onderwijs bereikt volgend schooljaar de derde graad. Leerkrachten zijn zich volop aan het bijscholen. Van In heeft er ook haar vernieuwde leerplatform ididdit voorgesteld. Daarmee moeten leerkrachten gemakkelijker kunnen schakelen tussen digitaal lesgeven, en pen en papier.

700 leerkrachten verzamelen in de Ghelamco Arena voor de presentatie van het nieuwe lesmateriaal van uitgeverij Van in. Ze geven les in het vijfde en zesde middelbaar, en daar staat de modernisering van het onderwijs voor de deur. Leerkrachten vinden hier inspiratie om de leerlingen te motiveren en te prikkelen met hun leerstof. Daarvoor kunnen ze binnenkort iDiddit gebruiken, een hybride leerplatform. Daarmee kunnen ze gemakkelijk schakelen tussen tradiditonele en digitale lesmethoden.

Vicky Adriaensen - algemeen directeur Van In: "We spreken heel veel met leerkrachten en leerlingen. En die vraag naar meer vrijheid, meer aan het stuur zitten dat is iets waar we 100 % op inspelen met dat nieuwe platform. //  Dat is ongelooflijk veel inspiratie online, maar ook goeie didactiek in onze boeken. Want papier blijft toch voor heel veel leerkrachten heel belangrijk. Zo proberen wij te zorgen voor een optimale motivatie en een heel hoog leerrendement".

De uitgeverij strijkt de komende weken neer op zeven locaties in heel Vlaanderen. In totaal zullen bijna 3000 leerkrachten deelnemen. Gent krijgt de primeur, in het voetbalstadion van AA Gent. Hier staan 30 inspiratiesessies gepland voor alle mogelijke schoolvakken.