donderdag 18 april
11°C
60 km

Vanaf vandaag op horecabezoek met het corona safe ticket

Vanaf vandaag mag je niet meer binnen in een cafe of restaurant zonder je Covid Safe Ticket te tonen. Buiten op het terras hoeft dat niet, maar binnen moet je kunnen bewijzen dat je gevaccineerd bent of een negatieve test hebt. Wij gingen in een Gents restaurant even kijken hoe dat werkt.

Het flauwe herfstzonnetje kon vanmiddag nog enkele mensen overtuigen om een terrasje te doen. Mensen die het te koud hadden konden naar binnen. Maar daar heb je vanaf vandaag een coronapas voor nodig. Een maatregel die het groot aantal coronagevallen moet indijken.  In 't Vosken in Gent vinden ze de nieuwe regel een goeie zaak. Al moeten ze wel weer wat creatief zijn om alles in goeie banen te leiden. Er is geen extra personeel, wie vrij is controleert. De horecacel van UNIZO Oost-Vlaanderen roept de horecabazen op om mee te werken. 

Tim Joiris, Horecacel Unizo Oost--Vlaanderen: Als dit de maatregel is waarmee we kunnen open blijven, gaan we die volgen en vinden we die goed. Het moet weldegelijk een maatregel zijn die ons kan helpen, geen zinloze maatregel. Maar dat we zeggen; als we dit doen, blijven we open, want alles is beter dan sluiten.