dinsdag 3 oktober
19°C
7 km

Vandemoortele werkt aan duurzaamheid samen met Plastic Bank

Het voedingsbedrijf Vandemoortele uit Gent zet extra in op duurzaamheid. Het werkt daarvoor samen met Plastic Bank. Samen willen ze plastic uit de zeeën en oceanen halen. Plastic Bank krijgt daarvoor een extra duwtje van Vandemoortele. Het bedrijf liet Kamagurka samen met andere kunstenaars een werk maken dat zal geveild worden.

Vandemoortele specialiseert zich in oliën en sauzen en verpakt die in plastic flessen. Andere verpakkingen zijn jammer genoeg niet geschikt om de voedingsproducten vast te houden. De bedrijfsleiding beseft dat zij daardoor heel wat plastic de wereld instuurt en wil daar iets aan doen. De meeste verpakkingen zijn 100% recycleerbaar en bestaan ook al uit 30% gerecycleerd plastic.

Earth Limited Edition
Om de inspanningen nog wat kracht bij te zetten liet Vandemoortele een kunstwerk maken door Kamagurka en enkele andere kunstenaars. Het werk stelt een wiel voor met daarin plastics die zich laten verplaatsen zoals het zand in een zandloper. Op het werk staat de zin “earth limited edition”. Het moet de mensen attent maken op het feit dat we maar één planeet hebben en dat we die moeten koesteren.

Het wiel symboliseert dan weer de allereerste uitvinding van de mens. En daarmee gaat Kamagurka terug naar het begin van alles.  Het zou fantastisch zijn mocht dat ook in het echt kunnen.

Wie koopt het kunstwerk?
Wie dat wenst kan bieden op het kunstwerk. Daarnaast zal er ook een exclusieve print van Kamagurka geveild worden. De opbrengst gaat integraal naar Plastic Bank. Vanaf 1 oktober kan je bieden op kunstveiling.be