VDK Bank Gent loot Europese topper

Sinds vandaag kennen de vrouwen van volleybalclub VDK Bank Gent hun Europese tegenstander. En dat is niet de minste. In Luxemburg werd Gent uitgeloot tegen het Italiaanse Busto Arsizio, de nummer 5 uit de sterke Italiaanse competite en reeds 3 keer eindwinaar van de  CEV-cup

Na een korte onderbreking komt VDK Bank Gent opnieuw op het Europese strijdtoneel. De ploeg uit Gent komt uit in de CEV-cup. Vandaag was er de loting, en VDK Bank Gent trok een Europese topper, het Italiaanse Busto Arsizio. Het is een topaffiche voor de Gentse dames, en een ideale promo vooor het Gentse damesvolleybal. De ploeg is alvast blij met de loting: VDK-coach Stijn Morand : "Een zware tegenstander, maar je weet maar nooit. Ik speel liever tegen zo'n ploeg in het begin van de competitie dan later op het jaar. Ook zij zullen nog wat moeten zoeken naar automatismen". 

Eerst thuis 

De dames van Gent spelen de eerste match thuis. "Alles mag, niets moet" zegt Stijn Morand. Voor hem is het de tweede keer tegen de Italiaanse topper, voor nieuwkomer Lise De Valkeneer zelfs de derde keer. De heenmatch is gepland tussen 16 en 18 november, de terugmatch in Italie een week later.