woensdag 18 mei
26°C
0 km

VDK Bank Gent moet beker aan Oudegem laten

Voor de gedoodverfde kandidaat bij de vrouwen werd de finale een afknapper. Vorige week in de competitie won de ploeg van coach Morand nog met 3-1 van Oudegem, gisteren waren de cijfers omgekeerd. Oudegem won de beker beker van België. 

VDK Bank Gent is momenteel nog ongeslagen in de competitie. Maar een bekerwinst komt er dit jaar niet. Al van bij de start viel het "andere" VDK Bank Gent op. De ploeg acteerde zenuwachtig, onder indruk van het stomende Sportpaleis. Daarenboven had Oudegem niets te verliezen. Zij speelden zonder druk. De eerste set ging dan ook naar Oudegem, Gent moest meteen een tandje bijsteken. Het deed dat ook en won na 11 setballen, 7 voor Oudegem en 4 voor Gent, de tweede set met 32-30. Op dat moment zou je denken dat Gent doorstoomt, maar dat was gisteren niet het geval. VDK vocht gisteren vooral tegen zichzelf. Als de tegenstander dan ook een superdag heeft is het moeilijk, en dat was het gisteren ook. VDK gaf nog wat tegengas in de vierde set, maar ook die ging verloren. Oudegem mocht na een 1-3 zege de beker mee naar huis nemen. Een tikje voor de Gentse dames die focussen op de competitie

Stijn Morand, coach VDK Bank Gent: Onze ploeg ging niet goed om met de druk, we hebben vooral van onszelf verloren zonder afbreuk te doen aan de knappe prestatie van Oudegem. We staan nog altijd eerste in de competitie. We gaan nu proberen de finale van de playoffs te halen en als we die kunnen winnen gaan we het niet laten. 

Setstanden:  16-25 / 32-30 / 16-25 en 20-25