woensdag 30 november
9°C
20 km

VDK Gent speelt woensdag de eerste voorronde van de Champions League

Het vrouwenvolleybal kende de voorbije weken hoogdagen, met de knappe 9e plaats van de Yellow Tigers op het wereldkampioenschap. Eén van de Tigers, Marlies Janssens, staat morgen met haar ploeg VDK Gent opnieuw op het hoogste niveau. Want de landskampioen uit Gent schreef zich in voor de voorrondes van de Champions League. Ze openen dat parcours met een thuismatch tegen de landskampioen en bekerwinnaar uit Hongarije, Vasas Budapest. 

De voorbereiding is voorbij, het echte werk kan beginnen. Volgens coach Stijn Morand is het moeilijk om beter te doen dan vorig seizoen. VDK haalde toen een 16 op 16, speelde 2 finales en won er eentje, de titelfinale.De groep werd een beetje aangepast. Ondermeer Lise De Valkeneer en Charlotte Coppin vertrokken, maar Gent haalde ondermeer Aziliz Divoux binnen. De spelverdeelster is voor de tweede keer in Gent na een ommetje bij Parijs, Mulhouse en Aachen. Zij komt naar eigen zeggen terecht in een leuke ploeg vol ambitie en ziet de Champions League best zitten. 

Aziliz Divoux, VDK Gent: "Ik denk dat wij geen favoriet zijn op dit moment, dus ja, de underdogrol kan ook wel interessant zijn. En je kan alleen maar winnen. Inderdaad, ik heb gehoord dat de zaal goed vol zal zitten, dat de vip vol zit. Dus dat is super leuk dat er zoveel mensen komen".

Coach Morand kent de gevaren van Vasas Boedapest. Ze hebben een 1;96 meter lange Amerikaanse diagonaalspeelster die het merendeel van de punten maakt. Maar Gent heeft met Marlies Janssens ook één van de betere blokkers van het recente wereldkampioenschap in de rangen. VDK gelooft dan ook in de eigen kansen. Dat wordt smullen voor de voleyballiefhebbers. De eerste opslag is morgen om 20.30u in de Edugo Arena in Oostakker.