zaterdag 15 juni
18°C
6 km

Vice-premier Petra De Sutter (Groen) wil meer kleine opvang voor asielzoekers

Vice-eerste minister Petra De Sutter heeft vanmorgen twee vluchtelingenorganisaties in Gent bezocht.  De minister wil met haar bezoek meerdere lokale besturen overtuigen om kleinere opvangplaatsen in te richten. De Sutter  is er van overtuigd dat kleinschalige opvangplaatsen niet alleen beter zijn voor de vluchtelingen zelf, maar ook de werking goedkoper maken.

Vice eerste minister Petra De Sutter luisterde aandachtig naar wat de coördinator van het stedelijk opvanginitiatief te vertellen had. Want in Gent verloopt de opvang zoals het hoort,  Met deze voorbeelden pleit de vice-premier voor een koerswijziging in de opvang van asielzoekers.

Petra De Sutter(Groen) - Vice-premier : "Ja, in het verleden werden de lokale opvanginitiatieven in alle steden en gemeenten uitgerold. Dat is dan afgebouwd geweest. We denken dat het belangrijk is om terug op te schalen. We hebben ook vanuit de regering een brief gestuurd naar alle steden en gemeenten met de vraag om die l.o.i’s initiatieven terug op te schalen. Dan kan je met je eigen ogen wel zien dat het de betere opvang is, dan de grote collectieve opvang"

Kleine opvangplaatse, dat is niet in dovemansoren gevallen bij de lokale opvanginitiatieven in Gent

Evi Voet - coördinator Stedelijk Opvanginitiatief: "Wij zijn eigenlijk nu intern aan het kijken naar de mogelijkheden om verder individuele opvangplaatsen uit te breiden. De komende periode gaan we ook gewoon verder onderzoeken wat de mogelijkheden daar zijn".