maandag 2 oktober
25°C
20 km

Vier bruggen E40 Drongen en Nevele zijn klaar

Volgende week rondt het Agentschap Wegen en Verkeer de werken af aan de vier bruggen in Drongen en Nevele. De bruggen over de E40 in Nevele zijn zondag 2 oktober klaar, in Drongen en in de Moorstraat in Nevele zijn vanaf 4 oktober weer open voor het verkeer.

Dat de vier bruggen klaar zijn, is een stap vooruit binnen het Vlaamse actieplan om systematisch alle bruggen in slechte staat versneld aan te pakken. “Zo is de brug Solvynsdreef onderdeel van de lijst prioritaire kunstwerken, namelijk de bruggen in de meest precaire toestand. Met de afronding van de werken is er weer een brug van die lijst onder handen genomen,” duidt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Laatste afwerking gebeurt 's nachts
De brug Solvynsdreef en de brug Moorstraat kregen een nieuwe waterdichting, nieuwe voegen en nieuwe brugrand. Ook het wegdek is nu volledig afgewerkt, en dus kunnen de bruggen op 4 oktober open. Alleen aan de onderkant van de bruggen werkt de aannemer nog verder: daar moet nog een beschermende coating komen, een werk dat ’s nachts gebeurt en duurt tot half oktober.

De bruggen Vosselaerestraat en over het afleidingskanaal van de Leie in Nevele zijn ook afgewerkt, die kunnen zondag al open. Daardoor zal de hinder op de E40 ook een pak minder worden. In totaal kostte de renovatie van de vier bruggen ruim 1 miljoen euro.