Vijfde Lichtfestival met nieuwkomers én oude bekenden

Van woensdag 10 tot en met zondag 14 november kan je in Gent opnieuw het lichtfestival bewonderen. Op een parcours van 7.2km kan je 34 kunstwerken van bijna evenveel lichtkunstenaars komen bewonderen. Langs toeristische trekpleisters zoals de Sint-Michielsbrug,  over minder bekende Gentse plekken zoals het Prinsenhof, Macharius-Heirnis en Sluizeken-Tolhuis-Ham.

Mathias De Clercq, burgemeester: "Gent is een stad van evenementen. Het Festival van Vlaanderen, Filmfest Gent,... en binnenkort eindelijk ook weer het Lichtfestival Gent. Onze stad bruist weer als nooit tevoren. Dat is niet alleen goed nieuws voor cultuurliefhebbers, maar ook voor onze horeca en handelszaken die extra volk over de vloer krijgen. Het doet enorm veel deugd om weer volop van ons stadsleven te kunnen genieten."

Het is de vijfde editie van het tweejaarlijkst festival en om het 10-jarige bestaan te vieren, zijn er bij de kunstwerken vier publieksfavorieten van de voorbije festivals. Ze komen terug in licht gewijzigde vorm op andere locaties zodat ze met een nieuw perspectief het publiek opnieuw verrassen.

Annelies Storms, schepen van Feesten en Evenementen: "Eindelijk licht in de duisternis. Het is al 10 jaar geleden dat de eerste editie plaatsvond. Maar vooral: na eerder uitstel en twee afgelaste Gentse Feesten heeft iedereen er geweldig veel goesting in. Ik voorspel ook veel 'oohs' en 'aahs' in het publiek. Bezoekers zullen verwonderd zijn door de pracht van topwerken van binnen-, buitenlandse en lokale Gentse artiesten en opkomend talent, en meer fijne plekken in Gent ontdekken. "