zondag 7 maart
-3°C
0 km

Vlaanderen keurt herontwikkeling Bostoensite goed

 

 

 

De Vlaamse Regering geeft groen licht voor het ontwerp van het brownfieldconvenant site Bostoen in Drongen. De ruimte zal vrijgemaakt worden voor een nieuw bedrijventerrein. 

De oude site van Bostoen in Drongen ligt er nu wat verlaten bij. Het terrein is 10ha groot en wordt maar gedeeltelijk gebruikt. Bostoen Group nv liet, in samenwerking met de stad Gent, een masterplan opmaken om het terrein nieuw leven in te blazen door middel van een brownfieldconvenant. Het terrein zal op termijn een bedrijventerrein worden voor maakbedrijven. 

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits : “Met brownfieldconvenanten geven we verouderde sites een nieuw leven. Het project Bostoen in Drongen bij Gent is een mooi voorbeeld van zo’n herontwikkeling. Er komt ruimte voor bedrijven vooral uit de maakindustrie. Het benutten van die ruimte is belangrijk voor een stad zoals Gent waar de ruimte voor economische activiteiten schaars is.” 

Mobiliteit belangrijk 

Een van de voorwaarden voor zo'n brownfieldconvenant met de Vlaamse regering is een goede mobiliteit. De site in Drongen kan perfect bereikbaar gemaakt worden voor de auto, het openbaar vervoer en de fiets. Al zal er wellicht een aanpassing moeten komen aan de rotonde met de Mariakerksesteenweg. Bovendien zal er ook parking gecreëerd kunnen worden zodat er geen extra parkeerdruk is in de buurt. De bodem van de site is verontreinigd, maar dat zal, met de nodige aandacht voor lawaaihinder, worden opgelost..  

Ruimte voor de Gentse economie

De herontwikkeling van het bedrijventerrein is ook goed nieuws voor de stad Gent. Die heeft vraag naar extra plaats voor de uitbreiding van de plaatselijke economie. Voor de werken starten komt er een inspraak- en informatieperiode. Tijdens die 14 dagen kunnen opmerkingen, aanbevelingen of bezwaren worden ingediend. Daarna kan het brownfieldconvenant definotieg goedgekeurd worden.