woensdag 5 oktober
20°C
59 km

Voetbalkantine FC Lembeke raakt maar niet afgewerkt

In Lembeke wacht de plaatselijke voetbalclub al 5 jaar op een nieuwe voetbalkantine. Door een conflict tussen de aannemer en de architect raakt het nieuwbouwproject maar niet afgewerkt. De club redt zich met de tenten en containers, maar voor de voorzitter is de situatie onhoudbaar.

De bouw van de nieuwe sportaccommodatie van FC Lembeke is stilaan een nachtmerrie aan het worden voor de club en het gemeentebestuur van Kaprijke. Door het gebrek aan infrastructuur moet de club regelmatig wedstrijden annuleren of forfait geven. De situatie is onhoudbaar, klinkt het bij de voorzitter.

Juridische procedure

Volgens burgemeester Pieter Claeys (CD&V) liep het al fout van bij het ontwerp dat het vorige gemeentebestuur heeft goedgekeurd. In 2017 werd er gekozen voor een gewaagd en bijzonder duur ontwerp. "Het komt er eigenlijk op neer dat bij de start van het bouwproces de aannemer een aantal bouwtechnische bezwaren had omtrent het concept. Dan is er eigenlijk een conflict ontstaan tussen de aannemer en architect en andere bouwactoren. Dat leidde tot een juridische procedure waar we vandaag nog altijd inzitten en waar de coronacrisis ook geen deugd aan heeft gedaan.''

Einde nog niet in zicht

Ondanks al die ellende kan het gemeentebestuur de overeenkomsten met de architect en aannemer ook niet verbreken. Hoewel de nieuwe kantine er al voor een groot deel staat, durft niemand nog een datum plakken op de opening ervan. En ook in het juridische conflict is het einde nog lang niet in zicht.