woensdag 21 februari
10°C
52 km

Volledige heropening horeca: "klanten stonden vanmorgen al voor de deur"

Cafés en restaurants die over een terras beschikken, zijn alweer een maand open. Maar vanaf vandaag mogen àlle horecazaken weer open. Zowel binnen als buiten mogen ze gasten ontvangen. En dat zorgde vandaag voor stralende gezichten bij heel wat personeel en klanten.

Topchef Olly Ceulenaere van restaurant Publiek besloot een maand geleden om zijn deuren nog even gesloten te houden. Toen al openen, met alleen het terras, was niet rendabel voor het Gentse sterrenrestaurant. Maar vandaag kon het dan toch. En dat het deugd deed, was te zien aan alle stralende gezichten bij zowel het personeel als de klanten. Ceulenaere is tevreden dat "ze weer kunnen doen waar ze goed in zijn". 

Eerste klanten al voor de deur
Blije gezichten waren er ook te zien in volkscafé Dikke Boom in de Krijgsgasthuisstraat. Het café opende pas vandaag weer de deuren, omdat er maar weinig plaats is voor een terras. Uitbater Pascal verwachtte door het mooie weer niet veel volk, maar toen hij zijn café opende, stonden de eerste klanten al voor de deur. Volgens klant Rudy is de sfeer op een terras nooit dezelfde als die in een klein café.