zaterdag 15 mei
13°C
0 km

Volley Saturnus Michelbeke stopt na dit seizoen

 

 

Volley Saturnus Michelbeke houdt er na dit seizoen mee op. Dat heeft het bestuur van de club gisterenavond bekendgemaakt. 

Zondag nog leek er geen vuiltje aan de lucht, in de kwartfinale van de Beker tegen Asterix AVO Beveren. Michelbeke verloor de wedstrijd met 1-3 en werd uitgeschakeld. Gisterenavond maakte het clubbestuur plots bekend dat de club na dit seizoen stopt. Een belangrijke reden is de vergrijzing binnen het bestuur en het tekort aan jong bloed. Aan het einde van dit seizoen lopen enkele sponsorcontracten af en een nieuwe termijn van drie jaar zag het bestuur niet meer zitten. 

"Nieuwe reglementen zijn onhaalbaar"

Daarnaast spelen ook de nieuwe reglementen om in de Liga A te mogen blijven spelen mee. Tegen midden volgend jaar moet de lichtcapaciteit worden aangepast, moet er een zwevende vloer komen en moeten de vrije zones worden uitgebreid. Onhaalbaar in de huidige zaal, vindt het bestuur. De speelsters en trainers moeten dus op zoek naar een nieuwe club voor volgend seizoen. In de resterende tijd hoopt Saturnus nog het beste uit de competitie te halen. 

Erevoorzitter De Croo

Volley Saturnus Michelbeke werd in 1967 opgericht onder huidig erevoorzitter Herman De Croo. De club, die in Liga A uitkomt (de eerste klasse damesvolleybal zeg maar) was lang bekend onder de naam Richa Michelbeke, die de club tot 2018 sponsorde. Hoogtepunten waren de (verloren) bekerfinales tegen Asterix Kieldrecht (2014) en Hermes Volley Oostende (2019).