zaterdag 27 februari
7°C
0 km

Volleybalclub Saturnus Michelbeke toch gered

Volley Saturnus Michelbeke krijgt versterking. Dat laat de club weten op haar facebookpagina. Vorige week gooide het huidig bestuur nog de handoek in de ring en zou het met haar damesploeg niet meer aantreden in Liga A, de hoogste klasse van het damesvolleybal. Maar dat was zonder onze premier én vice-voorzitter van de club Alexander De Croo gerekend.

Er ging een kleien schockgolf door de volleybalwereld toen Saturus Michelbeke vorige week liet weten dat dit hun laatste seizoen op het hoogste niveau zou zijn. Teveel kosten aan de sportzaal en een verouderd bestuur waren de druppels die de emmer lieten overlopen. Maar de club kon meteen op heel wat sympathie rekenen. Ook op die van Alexander De Croo, premier van ons land, ondervoorzitter van Saturnus Volley Michelbeke en gemotiveerd om het bestaande bestuur hulp en ondersteuning te bieden. 

Nieuwe start
Een week later is het tij al gekeerd, Saturnus Volley Michelbeke zal in het seizoen 21-22 toch opnieuw aantreden in Liga A. Niet alleen met een sterke damesploeg maar ook met een vernieuwd, volwaardig en ambitieus bestuur, zo laat de club weten.

Aangezien de nieuwe technische voorschriften voor de zaal pas tegen eind 22-23 van kracht zijn, er voor autoleasing en kledij een oplossing werd gevonden, werd heel snel en duidelijk beslist om het succes van de club verder te zetten door volgend seizoen opnieuw aan te treden in Liga A.

"We hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen op de thuiswedstrijden en activiteiten van onze club. Jullie worden dan verwend met topvolleybal en een warme ontvangst!"