Voor tweede jaar op rij geen Heusdenkoers

Heusdenkoers, het  “wereldkampioenschap der kermiskoersen” gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Dat is gisteren beslist door de veiligheidscel van Destelbergen. Ook Heusden Leeft en het Oldtimertreffen worden verschoven naar 2022.

Destelbergen wil via het Zomerplan enkele zaken mogelijk maken tijdens de komende zomervakantie. Maar voor grote publiekstrekkers zoals Heusdenkoers, Heusden Leeft en het Oldtimertreffen is er nog geen plaats. Die organisaties vragen zoveel voorbereiding dat het nu niet meer mogelijk is om alles rond te krijgen zegt Fred Hamerlinck van Heusdenkoers:  “De koers lokt duizenden mensen, van heinde en verre. Die massa in goede banen leiden, is sowieso al een hele grote uitdaging. Dat ook nog eens coronaproof doen met b.v. een volledig afgesloten parcours is voor ons logistiek niet haalbaar.” 

Kleinere kermis zet in op gezelligheid

Toch zal er plaats zijn om te feesten in Destelbergen en Heusden.  En een kermis kan niet zonder foorattracties. Die zullen er dan ook staan in Heusden. Daarnaast is er overleg met de gebuurtedekenijen en feestcommissies. Zij kunnen kleinschalige evenementen, zoals muziekoptredens of wijkfeesten, organiseren. De aanvragen hiervoor zullen door de Veiligheidscel bekeken worden en goedgekeurd waar mogelijk.