(Voorlopig) geen kap, wel snoeibeurt voor bomen langs jachthaven Oudenaarde

De bomen langs de jachthaven in Oudenaarde worden binnenkort onder handen genomen. Ze worden gesnoeid, niet gekapt. Voorlopig dan toch, want de kap ligt nog altijd op tafel.

Voor tegenstanders van de kap zal het mogelijk schrikken zijn als ze binnenkort grote werken zien aan de bomen langs beide kanten van de jachthaven. Geen nood, het gaat alleen maar om een grondige snoeibeurt. “We laten in december een deskundig onderhoud uitvoeren aan de bomen door een externe firma" zegt schepen van Openbaar Groen John Adam. "Elke drie tot vier jaar worden de bomen volledig gesnoeid tot aan de stam, wat een grote ingreep is. We moeten daarbij  wachten tot de bladeren gevallen zijn en het broedseizoen zeker achter de rug is.”

"Zolang er geen besluit is, blijven we de bomen onderhouden"
Grote werken dus, maar geen kap. Voorlopig toch niet. Want het stadsbestuur van Oudenaarde heeft plannen om de haven te herinrichten. Daarbij ligt ook het kappen van de bomen op tafel. “Zolang er geen definitief besluit is in het dossier van de Vlaamse Waterweg, zullen we uiteraard blijven zorgen voor het onderhoud van de bomen," zegt Oudenaards burgemeester Marnic De Meulemeester. "We zorgen bovendien voor drie bladkorven aan Trekweg Rechteroever, zo blijft de omgeving er netjes bijliggen voor de omwonenden.”