vrijdag 14 juni
19°C
24 km

Vooruit en Groen uit Wachtebeke en Lochristi bundelen de krachten

In Zaffelare is gisterenavond een nieuwe politieke samenwerking voorgesteld. Het kartel `Samen Anders, voor, door en dichtbij`. Het nieuwe kartel is een samenwerking tussen de partijen Anders uit Wachtebeke, en de partijen Groen en Vooruit uit Lochristi. Het kartel Samen Anders wil vooral inhoudelijk verandering brengen en zuivere politiek voeren in dialoog met de inwoners van de nieuwe fusiegemeente tussen Wachtebeke en Lochristi.

Op 1 januari 2025 zullen Wachtebeke en Lochristi een nieuwe fusiegemeente vormen. En dat brengt ook op politiek vlak een aantal vernieuwingen met zich mee. Zo zullen de inwoners van lochristi en Wachtebeke bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 een nieuwe politieke partij op de stembrief zien staan. Het kartel Samen Anders, voor, door en dichtbij. `t Is een samenwerking tussen de partij Anders uit Wachtebeke, die nu in de meerderheid zit, en de partijen Groen en Vooruit uit Lochristi, die vandaag oppositie voeren. Het nieuwe kartel wil vooral progressieve politiek voeren, zonder al te veel gekibbel. En ze willen daarbij zoveel neuzen in dezelfde richting krijgen.

Rudy Van Cronenburg (Anders), burgemeester Wachtebeke: "de vaste componenten vooruit en groen, maar ook veel politiekers, zoals in het model in Wachtebeke waar er veel onafhankelijke mensen zijn, die politiek dakloos zijn en van verschillende politieke strekkingen zijn, liberaal, christen democraat, en die denken van we willen een positief verhaal brengen, een progressief verhaal, en niet voortdurend andere partijen aanvallen, maar verrtekken van uw eigen ideeen en uw eigen sterkte en dat je zo beter je verhaal kan vertellen aan de mensen". 

Luisteren naar de mensen

Het kartel wil haar verhaal nu al, twee jaar voor de gemeeteraadsverkiezingen, beginnen verkondigen aan de inwoners van Wachtebeke en Lochristi. Om te tonen waar de nieuwe partij precies voor staat, trekt het kartel Samen Anders de komende maanden naar de kiezers toe om te luisteren naar wat er leeft in de gemeente. In Wachtebeke bestaan die infovergaderingen al jaren, in Lochristi zullen ze vanaf november ook van start gaan.