zondag 20 juni
22°C
0 km

Vrienden fietsen 1000 kilometer voor Kinderziekenhuis

Zes vrienden zijn vanmorgen in Oudenaarde aan een lange fietstocht naar de Mont Ventoux begonnen. In vijf dagen tijd leggen ze 1000 kilometer af. De opbrengst gaat naar het Kinderziekenhuis van het UZ Gent. 

De zes vrienden vertrokken vanmorgen vroeg aan het Centrum Ronde van Vlaanderen. Tijdens hun tocht zamelen ze geld in voor Fonds Kadee van het Kinderziekenhuis van het UZ Gent. 

Fietsen voor dochtertje Minne
De fietstocht is een initiatief van Leendert Van Hulle. Zijn dochtertje Minne werd een dik jaar geleden met een zware RSV-infectie opgenomen in het Kinderziekenhuis. Het meisje was toen amper drie weken oud. Na twee weken opname op de afdeling intensieve zorgen, waar ze continu beademd werd, raakte Minne er gelukkig weer helemaal door.

20.000 euro
Om de mensen van het Kinderziekenhuis te bedanken, richtte Lennert de vzw 'Ride to Unite' op. Samen met 5 vrienden wil hij 1000 kilometer fietsen naar de top van de Mont Ventoux. Voor die tocht zamelden ze tot nu toe al 20.000 euro in. Met de uiteindelijke opbrengst wil Fonds Kadee de buitenspeeltuin en de spelotheek van het Kinderziekenhuis verder uitbouwen. Wie Lennert & co nog wil steunen, kan dat op www.ridetounite.com.