Vzw Wagenschot blijft ook komende 33 jaar op site Heynsdaele

Pedagogisch Centrum Wagenschot kan ook de komende 33 jaar op de site Heynsdaele in Ronse en Kluisbergen blijven. De deputatie heeft de erfpachtovereenkomst goedgekeurd.

Vzw Pedagogisch Centrum Wagenschot biedt zorg en begeleiding aan jongeren met emotionele en gedragsproblemen. Tot twee jaar geleden deelde Wagenschot de site Heynsdaele met een provinciale school. Intussen trok het twee nieuwe partners aan: KBO Oudenaarde en de vzw Isabelle Beernaert.

Bijzonder onderwijs
KBO Oudenaarde zal klassen in het gebouw gebruiken voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar bijzonder onderwijs type 3 - GES type. Vzw Isabelle Beernaert is een professionele dansgroep. "Dankzij de twee nieuwe partners verzekert Wagenschot als hoofdbeheerder zijn langetermijnengagement voor de site", aldus de provincie Oost-Vlaanderen.

Bos blijft in handen van provincie
De deputatie keurde de erfpachtovereenkomst met Wagenschot voor de site Heynsdaele goed voor een duurtijd van 33 jaar. Het gaat om de volledige site met uitzondering van de gronden die onder bosbeheer vallen. Die worden verder door de Provincie beheerd.