Waar heeft Eekhoorn haar eikels verstopt? Educatieve wandeling in Horebeke leert je alles over alzheimer

Al wandelend in de natuur op een speelse manier meer te weten komen over alzheimer. Dat is het doel van de nieuwe bosborden in de Schamperij in Horebeke. Op de borden, die je tijdens je wandeling moet zoeken, volg je het verhaal van Eekhoorn die niet meer weet waar ze haar eikels verstopt heeft. 

Vorig jaar in juni kwam het derde boek van schrijfster Hélène Poncelet op de markt. 'De Grote Meneer' gaat over Eekhoorn die vergeten is waar ze haar eikeltjes verstopt heeft. Ze vergeet steeds meer dingen, maar Uil, Vos en de Grote Meneer herinneren haar eraan dat zij haar altijd zullen blijven herkennen zoals ze was.

Zomereik
De Grote Meneer verwijst naar de Zomereik in Horebeke, in het bos aan de Schamperij. Poncelet sprak de eigenaar van het bos, Raoul D'Hoosche, aan en samen sloegen ze de handen in elkaar om het verhaal van Eekhoorn in het bos tot leven te brengen. Via bosborden kan je het verhaal volgen en de weg naar de Grote Meneer vinden. Op die manier leren kinderen en volwassenen op een speelse manier hoe alzheimer in elkaar zit en welke gevolgen het heeft.