woensdag 27 september
24°C
116 km

Wasserijsector komt in nood

De wasserijen trekken aan de alarmbel. Nu de energieprijzen de pan uitswingen en ook de grondstoffen voor textiel steeds duurder worden. Ook bij Dekeukelaere Laundry Solutions in Deinze slaat de paniek stilaan toe. `Net nu we de coronacrisis overwonnen lijken te hebben, dient zich alweer een volgende crisis aan. De maat is vol`, klinkt het bij zaakvoerder Piet Dekeukelaere. 

Dekeukelaere Laundry Solutions. `t Is een van de grotere wasserijen in Oost-Vlaanderen, met vestigingen in Deinze en Wetteren en in totaal zo`n 160 personeelsleden. Elke week verwerken ze hier 120 ton linnen. Het textiel wordt er gewassen, gedroogd en gestreken. En dat kost elke dag een pak energie. Maar de paniek bij de wasserijen begint toe te slaan, want de stijgende energiefactuur wordt hier stilaan onbetaalbaar. 

Piet Dekeukelaere, zaakvoerder: "Het hoeft geen betoog om te weten dat je daar redelijk wat energie, zijnde gas en electriciteit voor nodig hebt, en het zijn nu net die producten die enorm gestegen zijn de laatste tijd, die kosten zijn gestegen met 250 procent, dus wetende dat we uit een hele zware problematiek komen en dat dit er nog eens bovenop komt, dat is echt om bij te huilen bij manier van spreken."

De paniek slaat dus toe in de sector van de wasserijen en ze komen vandaag dan ook naar buiten met een duidelijk boodschap aan de overheid.Ze vragen een taksenvermindering, desnoods tijdelijk.