Watersportbaan wordt klaargemaakt voor grote wedstrijden

De Gentse Watersportbaan wordt eindelijk gebaggerd. Dat is goed nieuws voor de roei-, kajak- en canoclubs die op de baan actief zijn. De klus zal vijf miljoen euro kosten.

De Gentse Watersportbaan is al vele jaren de trots van Gent. Ze vormt jaarlijks het decor voor heroïsche roeiduels en ze is de thuishaven van verschillende clubs met traditie. En die clubs kunnen beginnen dromen van grote internationale kampioenschappen aan de eigen voordeur. Want het baggeren van de Watersportbaan zal ervoor zorgen dat overal dezelfde diepte bereikt wordt. Nu is dat niet het geval. Bovendien zal een uitgebaggerde Watersportbaan ook zorgen voor een extra roeibaan. 

Totale kostenplaatje : 5 miljoen euro  

Het baggeren van de Watersportbaan kost om en bij de 5 miljoen euro. De stad neemt daarvan de helft voor haar rekening. Voor de rest van het bedrag werd een dossier opgesteld, samen met de Vlaamse Roeiliga en Peddelsport Vlaanderen. De Vlaamse overheid keurde dat dossier goed. Het is de bedoeling om in het najaar van 2022 te beginnen metr de werken, om uiteindelijk tegen het voorjaar van 2023 klaar te zijn. Daarnaast komt er ook een nieuwe wedstrijdtoren, verlichting aan de kajakpoloterreinen van Gekko en een nieuw start en finishsysteem. 

foto: stad Gent