zondag 20 juni
22°C
0 km

Welke festivals gaan er toch door deze zomer?

Krijgen we dan toch een festivalzomer? Nadat gisteren de versoepelingen voor de zomer werden aangekondigd, gaan Gent Jazz en Zeverrock alsnog hun festival organiseren. Ook andere festivalorganisatoren, zoals die van de Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde en het Herbakkersfestival in Eeklo gaan zich nu beraden of er alsnog een corona-editie komt.

Gent Jazz gaat van 8 tot 18 juli in de Bijloke voor een ambitieuze editie. "We hebben er altijd vertrouwen in gehad dat er wel iets mogelijk ging zijn. Uiteraard gaan we eerst kijken wat er hier leeft, hoe kunnen we op deze capaciteit met onze eigen muzikanten dingen doen. Maar we willen toch graag een aantal internationale namen erbij", zegt Bertrand Flamang.

Er kwam ook goed nieuws uit Zevergem, daar zal op 13 en 14 augustus Zeverrock plaats vinden. Ook zij moeten nu nog beginnen met het samenstellen van de affiche. ''We hadden het eigenlijk niet gedacht dat het ging mogen, maar nu dat het mag, zijn we een geweldig gelukkige organisatie", zegt Geert Boone.

Andere organisatoren, die eerder al hun plannen opborgen, gaan nu bekijken of er alsnog een editie komt deze zomer. Dat hoorden we van de de organisatoren van het Herbakkersfestival en de Adriaen Brouwer Bierfeesten. Zoals eerder aangekondigd gaat Helden in het Park in Eeklo niet door, maar muziekclub N9 gaat wel de hele zomer lang concerten organiseren in de tuin van Angar in Kaprijke.