dinsdag 5 maart
10°C
85 km

Wereldwaterdag vraagt aandacht voor plantaardige voeding

Vandaag is het Wereld Waterdag, een dag waarop we maar best eens ons eigen waterverbruik onder de loep nemen. Zo kan je bijvoorbeeld door meer plantaardig te eten, veel minder water verspillen. 34 Oost-Vlaamse scholen maakten daarom op deze wereldwaterdag een vegetarische lunch klaar. Op deze manier willen ze kinderen bewust maken van hun waterverbruik. Al deze scholen samen bespaarden daardoor zo'n 3 miljoen liter water. En ook de Gemeentelijke Basisschool van Sleidinge deed mee.

200.000 liter water bespaard

De 360 leerlingen van de gemeentelijke basischool in Sleidinge gingen vanmorgen aan de slag met een groentenpakket om zo een smakelijke lunch klaar te maken. Alle ingredienten waren plantaardig want daar heb je veel minder water voor nodig dan voor de productie van vlees. Zo heb je ruim 15.000 liter water nodig voor 1 kg vlees.

Voeding is goed voor bijna de helft van onze totale watervoetafdruk. Door hun dierlijke ontbijt en lunch te vervangen door plantaardige producten zullen al deze leerlingen en hun leerkrachten maar liefst 200.000 liter water bespaard hebben.