Werken Dampoort: grootste hinder binnenkort voorbij

Vanaf half november zal de grootste hinder aan Dampoort voorbij zijn. Volgende week starten de betonwerken en worden het wegdek, de fietspaden en busperrons aangelegd. De werken hebben wel al flink wat vertraging opgelopen.

De rioleringswerken aan de Dampoort zijn eindelijk achter de rug. Meer dan een jaar is er gewerkt, langer dan voorzien. Dat komt doordat heel veel leidingen niet in kaart waren gebracht, de ondergrond die van slechte kwaliteit bleek te zijn en er een groot materiaaltekort is. Als het weer het toelaat, starten op 26 september de betonwerken. Die werken gebeuren vooral ’s nachts.

Huidige omleidingen worden geschrapt
Vanaf midden november is het dan zo ver: fase vier. Tegen dan zullen het Antwerpenplein en het kruispunt Koopvaarijlaan af zijn. Dat betekent dan ook dat de huidige circulatiemaatregelen in Sint-Amandsberg wegvallen. Tijdens fase vier worden het zuidelijke deel van het Antwerpenplein aangepakt, samen met het kruispunt met de Land van Waaslaan. Hoe je daarvoor zal moeten omrijden, wordt de komende weken gecommuniceerd.

Als alles goed gaat, zullen de werken afgerond zijn in juli 2023.