Werken gestart aan fietsbrug over R4 in Mariakerke

Vandaag beginnen de werken aan een nieuwe fietsbrug over de R4 in Mariakerke. Die komt er ter hoogte van de Vijfhoekstraat. Volgend jaar moet de brug klaar zijn en kunnen fietsers veilig de R4 oversteken.

Op de drukke R4 oversteken, is levensgevaarlijk. Nu moeten fietsers slalommend de weg over, maar dankzij de fietsbrug zullen ze in de toekomst geen auto meer moeten kruisen. Ook komt er op die manier een vlotte verbinding tussen de aangrenzende woonkernen. “Een win-winscenario op alle vlakken", zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters, die 6,9 miljoen euro investeert in de brug.

Midden november 2022 
De werken aan de nieuwe fietsbrug starten vandaag en duren een jaar. Tijdens de eerste fase, tot eind december 2021, wordt een tijdelijke verharding aangelegd. In fase twee wordt de brug gebouwd en in de laatste fase worden de tijdelijke verhardingen weer afgebroken. De brug zal vanaf midden november 2022 fietsklaar zijn.

Weinig hinder op R4
Tijdens de werken wordt de Vijfhoekstraat afgesloten, maar op de R4 zelf zal de hinder beperkt blijven. "Het verkeer op de R4 zal dankzij tijdelijke rijstroken steeds blijven rijden”, zegt Marijn Struyf, woordvoerder van De Werkvennootschap.