Wie kan een boekentasje missen?

In Oudenaarde en Wortegem-Petegem zamelt Vooruit boekentasjes in. Voor veel gezinnen is het financieel niet haalbaar om elk jaar een nieuwe boekentas te kopen. "Zo wordt 1 september voor alle kinderen een fijne, eerste schooldag."

Gisteren op het Petegemplein in Wortegem-Petegem, vandaag op de Markt in Oudenaarde. Wie een tweede leven wil geven aan zijn boekentas, kan die kwijt bij Vooruit. De boekentasjes worden ingezameld en geschonken aan de sociale kruidenier Kaba. Daar kunnen gezinnen terecht die het financieel moeilijk hebben.

September = duur
September is voor gezinnen met jonge kinderen een dure maand. Nieuw schoolmateriaal, boeken, schoolfacturen, ... Een nieuwe boekentas is voor velen dan ook financieel niet haalbaar. Met de inzamelactie hoopt Vooruit alle kinderen een leuke eerste schooldag te bezorgen. “Zo komen perfect bruikbare tweedehands boekentasjes niet op de vuilnisbelt terecht en hopen we heel wat kinderen blij te maken met een leuke boekentas bij de start van het nieuwe schooljaar.”

Vooruit zamelt nog tot 18 juli boekentasjes in. Wie eentje wil schenken, kan terecht op de Facebookpagina's van Vooruit Oudenaarde en Vooruit Wortegem-Petegem.