zaterdag 2 maart
10°C
10 km

Wildspiegels moeten reetjes redden

In Aalter komen er langs verschillende wegen in het Drongengoedbos nieuwe wildspiegels. Dat zijn reflectoren die ervoor zorgen dat reeën niet plots de weg oversteken. Vooral rond deze tijd van het jaar, nu het langer donker is, gebeuren er weleens ongelukken met overstekende reeën. 

Als het donker wordt, weerkaatsen deze wildspiegels het licht van autokoplampen het bos of de wei naast de weg in. Zo worden reeën afgeschrikt en zullen ze minder geneigd zijn om de weg over te steken. Hier in de omgeving van het Drongengoedbos zijn die wildspiegels heel erg nodig, want er worden hier vaak reeën aangereden. 

Christophe Rutsaert - Hubertus Vereniging Vlaanderen: "Er gebeuren heel veel ongevallen. Daarom dat we in deze fase een 300-tal reewildspiegels zullen plaatsen. In de eerste fase gaan we die plaatsen langs de Gentseweg en de Urselseweg. In een tweede fase is het de bedoeling om die spiegels te plaatsen langs de Middelweg en de Eekloseweg. Dat voor een totaal van bijna 3,5 kilometer, om op die manier te zorgen dat we de verkeersveiligheid kunnen verbeteren hier rond het Drongengoed". 

De wildspiegels staan zo'n 20 meter van elkaar op plaatsen waar veel reeën oversteken. Veel paaltjes staan al klaar, en morgen zullen vrijwilligers van de vzw Wij Steken Zomaar Over, in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos, de reflectoren op de paaltjes bevestigen. De gemeente Aalter financiert het hele project. De wildspiegels helpen om ongevallen te voorkomen, maar toch is het als weggebruiker belangrijk om voorzichtig te blijven.