vrijdag 1 december
0°C
90 km

Willy en Diana zijn 70 jaar getrouwd

Willy Decuypere en Diana Danneels uit Gentbrugge vieren dit jaar hun 70ste huwelijksverjaardag. Het koppel trouwde op 12 mei 1953 in Eke, de woonplaats van Diana. Het koppel is 93 en 94 jaar oud en woont nog samen. En dat is vrij uniek, want vorig jaar vierden maar twaalf koppels hun platina jubilieum in Gent. Het geheim voor hun lang huwelijk? Dat zit in de kleine dingen, zegt het koppel. 

Diana en Willy leerden elkaar kennen omdat Diana's vader en Willy's moeder nicht en neef zijn. Het koppel uit Gentbrugge is dus verre familie. Ze leerden elkaar beter kennen in 1940 toen Diana's familie vluchtte naar Willy's familie. Het begon als vriendschap maar groeide uit tot meer. Op 12 mei 1953, komende vrijdag exact 70 jaar geleden, gaven ze elkaar het ja-woord in Eke. Het dorp waar Diana opgroeide. Het geheim van een goed huwelijk? Dat doe je door samen te werken. 

Diana Danneels & Willy Decuypere : "Elkaar zo veel mogelijk helpen. Elkaar helpen, dat is eenvoudig. Zij helpt mij en ik help haar en tot nu toe gaat dat nog altijd goed". 

Het koppel deed ook veel activiteiten samen zoals wandelen, fietsen, bowlen en turnen. Schepen van Burgerzaken Isabelle Hendrickx kwam het feestende koppel persoonlijk feliciteren en ze kregen ook fecilicitaties van het koningspaar. Samen heeft het koppel twee kinderen, vier kleinkinderen en sinds enkele weken ook een achterkleinkind.