Willy kleurt oude postkaarten in

In Merelbeke oogst Willy De Roeck heel wat positieve reacties op sociale media met het digitaal inkleuren van oude postkaarten. Dagelijks post hij er twee op zijn Facebookpagina 'Vlaanderen In Kleur', telkens met een link naar het hedendaagse beeld op 'google street view'.

Willy maakte enkele jaren geleden een website over de diefstal van De Rechtvaardige Rechters, het verdwenen paneel van het Lam Gods. Toen kwam hij op het idee de oude foto's van de gebeurtenissen over de diefstal in te kleuren. ''Dat brengt direct leven, je voelt je daar onmiddllijk bij betrokken. Ik wil nteresse opwekken voor ons erfgoed, die postkaarten zijn zowat het enige venster op ons verleden.'' zegt Willy. 

Willy kleurt de kaarten met behulp van zijn computer. En wanneer de ingekleurde foto wordt gepubliceerd op Facebook, krijgt die een link mee naar het hedendaagse beeld op Google Street View. Zijn concept slaat aan, want na elke post, groeit het aantal volgers. En Willy heeft nog meer plannen, want naast een facebookpagina komt er een webpagina voor elke gemeente waarvan hij ingekleurde postkaarten heeft.