Wim De Decker is nieuwe coach van KMSK Deinze

Wim De Decker is vandaag aangesteld als nieuwe trainer van KMSK Deinze. De Decker volgt David Gevaert op, die bedankt werd.

Na anderhalf seizoen werd -volgens de club- in alle vriendschap afscheid genomen van Gevaert. “Ik had het gevoel dat de mayonaise niet meer pakte tussen spelers en trainer." zegt voorzitter Denijs Van De Weghe. "Langer aanmodderen naar het einde van het seizoen heeft geen zin. Ik wil David danken om SK Deinze naar het professionele voetbal te hebben geloodst, naar 1B. Maar nu moest ik snel schakelen vooral met het oog op volgend seizoen."

"Ambitie spreekt me aan"

En zo kwam Deinze bij Wim De Decker (38) terecht, die begin december moest opstappen bij KAA Gent. “Ik had een aantal goede gesprekken met de zeer ambitieuze voorzitter en het klikte meteen. Die ambitie spreekt me erg aan”, zegt De Decker. Opvallend, tot het einde van het seizoen zal De Decker geen trainingen leiden en tijdens matchen ook niet coachen. Dat laat hij over aan de T2 van de club, Cédric Vlaeminck. Hij wil vooral observeren en analyseren met het oog op volgend seizoen.

6de plaats

De Decker tekende bij KMSK Deinze een contract tot eind volgend seizoen. Deinze staat momenteel 6de in 1B.