woensdag 6 december
6°C
69 km

Winkelcentrum omgebouwd tot designhotel

Op de hoek van de Brabantdam met het Francois Laurentplein is een gloednieuw designhotel geopend: Yalo. Waar vroeger een klein winkelcentrum was, kan je nu overnachten in hippe kamers. Ook kan iedereen - gast of geen gast - er terecht voor een ontbijt of een cocktail, al is de rooftopbar nog niet helemaal klaar.

Waar vroeger het winkelcentrum Braempoort was, vind je nu de nieuwe hotspot van Gent. Eigenaar Joris Van Duffel was eigenlijk van plan om er appartementen te bouwen, maar kwam plots op het idee om er een designhotel van te maken. Een 'open house' waar iedereen welkom is. Niet alleen de hotelgasten, maar ook Gentenaars die een plek zoeken om wat te werken of om iets te drinken of te eten. 

Rooftopbar
In het voorjaar komt er nog een troef bij: een rooftopbar met zicht op de Krook, de Vooruit, de Boekentoren en de Sint-Pietersabdij. Het hotel is vanaf vandaag open. Twee jaar heeft het geduurd om het winkelcomplex om te bouwen. Corona zorgde voor wat twijfel, maar er was geen weg terug. "Een half hotel bouwen en stoppen was geen optie. We hebben doorgezet en we hopen dat we een positief verhaal kunnen schrijven", zegt eigenaar Joris Van Duffel.