Woonwijzer Meetjesland gaat op in Veneco

Na 45 jaar zal VZW SOM, waar Woonwijzer Meetjesland onder valt, ophouden te bestaan. Reden van de stopzetting is de wijzigende en het veeleisende woonbeleid waar steden en gemeenten de dag van vandaag aan moeten voldoen.

Om goed en degelijk  advies te geven aan burgers in de verschillende Meetjeslandse gemeenten, is het noodzakelijk om een goede kennis van zaken te hebben. Vandaar dat  VZW SOM nu zal opgenomen worden bij Veneco, de intercommunale die onder andere gespecialiseerd is in ecologisch verantwoord bouwen en wonen.

Te klein om te blijven bestaan
Na 45 jaar zal vzw SOM opgenomen worden door het Intergemeentelijk samenwerkingsverband Veneco. Daardoor houdt het goedgekende Woonwijzer Meetjesland op te bestaan. Als kleine organisatie is het niet meer mogelijk om aan volwaardige dienstverlening te doen, zegt Luc Joos, rekening houdend met alle nieuwe regelgevingen die er zijn. Dan is een intercommunale als Veneco daar veel beter voor geplaatst, klinkt het.

De dienstverlening van  VZW SOM waar Woonwijzer Meetjesland onder valt, zal onder Veneco even kwalitatief blijven, zegt het voormalig bestuur nog.