maandag 2 oktober
25°C
7 km

WZC beschermen bewoners tegen de hitte

Met de eerste echte hittegolf moeten ook de woonzorgcentra hun best doen om de meest kwetsbare bewoners te beschermen tegen de hoge temperaturen. Ook in het woonzorgcentrum ''De Lichtervelde'' in Eke is het hitteplan in werking getreden. Het personeel doet er alles aan om het de bewoners zo comfortabel mogelijk te maken. 

De bewoners van ''De Lichtervelde'' zijn een dikke maand geleden verhuisd naar een moderne nieuwbouw, en daar zijn ze bij deze hoge temperaturen blij om. Het nieuwe gebouw is voorzien van een hypermodern koelsysteem dat aangedreven wordt door maar liefst 265 zonnepanelen. Met een weldoordacht hitteplan houdt het personeel het hoofd koel.  

Günther De Coen, directeur WZC De Lichtervele Eke: "Ons hitteplan is een procedure die we op vzw-niveau opgesteld hebben in samenspraak met onze centrale zorgmanager, waarbij ook de CRA's, dus artsen, betrokken zijn, zodanig dat daar de nodige aandacht aan besteed wordt. Dat is ook iets dat we elk jaar opnieuw extra onder de aandacht brengen bij al onze medewerkers en bij bewoners. Dat is zeker niets nieuws, het is iets dat continu onder de aandacht gebracht wordt en waar extra aandacht aan besteed wordt".

Ijsjes en veel drinken 

Het zorgpersoneel houdt extra in de gaten of de bewoners voldoende drinken. Voor de rest zorgen zij  ook voor ijskoude meloen of ijsjes. De verpleegkundigen gaan ook langs bij de bewoners om een voetbadje te geven. De bewoners zelf kunnen zich ontspannen in de frisse ruimtes van het nieuwe gebouw, of op de schaduwrijke terrassen. Ook de activiteiten zijn aangepast aan het weer, net als het eten. Vandaag stond er een koude schotel op het menu.