zaterdag 2 december
1°C
2 km

WZC-bewoners met dementie bezoeken Ghelamco Arena

Voor de bewoners met dementie wordt het een extra speciale dag: ze mogen samen met hun begeleiders en verzorgers de Ghelamco-Arena bezoeken. Een uitstapje in het kader van Werelddag Dementie, morgen 21 september.

In Woonzorgcentrum Domino in Gent wonen heel wat Buffalofans. “Enkele die-hard fans hebben hun AA Gent –shirt of blauw-witte sjaal al dagen klaarliggen.” Voor bewoners met dementie is dit een belangrijke activiteit. “Naast uiteraard de medische zorg, hechten we veel belang aan psychosociale zorg”, vertelt  Piet Lampaert, voorzitter van Dominio. “Sociaal contact met medebewoners of familie en vrienden vormt een essentieel onderdeel van welbevinden, zeker voor personen met dementie.”

Op de foto met Tissoudali
Bij KAA Gent willen ze dan weer verbinden. “We willen alle KAA Gentsupporters toegang geven tot het stadion en hen een aangename wedstrijdervaring bieden”, vertelt Wim Beelaert van de KAA Gent Foundation. “Het stadion is ook uitgerust met faciliteiten voor supporters met een rolstoel.” De bezoekers mochten zelfs op de foto met speler Tarik Tissoudali. Over een topdag besproken.