maandag 25 januari
4°C
0 km

WZC Veilige Have in Aalter krijgt dinsdag eerste 'Oost-Vlaamse' vaccins

Vanaf dinsdag 5 januari worden de eerste coronavaccins in Oost-Vlaanderen verdeeld. WZC Veilige Have in Aalter krijgt de primeur. De dagen nadien volgen het Sint-Franciscustehuis in Brakel en Residentie Hof Ter Linden in Evergem.

Maandag 4 januari worden de eerste vaccins geleverd in het UZ Gent. Daar worden ze bewaard en ontdooid en nadien geleverd in de verschillende Oost-Vlaamse woonzorgcentra. 

Aalter, Brakel en Evergem 

De primeur is voor WZC Veilige Have in Aalter. Daar worden op 5 en 6 januari in totaal 555 vaccins geleverd. De verdunning en toediening gebeuren de dag na de levering. Op 7 januari ontvangt het Sint-Franciscustehuis in Brakel 205 vaccins, op 8 januari worden 145 vaccins geleverd aan Residentie Hof Ter Linden in Evergem. 

29.000 vaccinaties

Het UZ Gent zal de komende weken vaccins leveren aan 127 Oost-Vlaamse woonzorgcentra, goed voor 15% van alle zorgcentra in Vlaanderen.  In totaal gaat het over ongeveer 29.000 mensen die gevaccineerd zullen worden, van wie 47 procent bewoners en 53 procent medewerkers. De WZC bevinden zich in de regio's Gent, Oost- en West-Meetjesland, Schelde en Leie, Dender Zuid, Panacea, Aalst en Vlaamse Ardennen.