Yente (17) als één van de eerste tieners gevaccineerd

Yente Thomas is vanmorgen als één van de eerste tieners in ons land gevaccineerd tegen het coronavirus. De meeste van zijn leeftijdsgenoten moeten nog minstens tot deze zomer wachten, maar Yente kreeg het vaccin nu al, omdat hij in woonzorgcentrum De Mey in Wachtebeke werkt. 

Yente Thomas uit Evergem is 17 en zit in zijn laatste jaar gezondheids- en welzijnswetenschappen op Sint-Laurens in Zelzate. Hij deed vorig jaar al eens een stage in een woonzorgcentrum in Ertvelde. Toen de coronacrisis uitbrak en vooral de rusthuizen zware klappen kregen, vond Yente het maar logisch om zich aan te bieden als vrijwilliger.

Logistiek medewerker

Zo kwam hij als logistiek medewerker terecht in WZC De Mey in Wachtebeke, dat vooral tijdens de eerste golf zwaar getroffen werd. Toen enkele weken geleden de vraag kwam of hij zich samen met het andere personeel wilde laten vaccineren, twijfelde hij even, maar uiteindelijk greep hij deze kans toch aan.

Leeftijdsgenoten pas tegen de zomer gevaccineerd

Yente beseft dat hij een uitzondering is. De meeste van zijn leeftijdsgenoten krijgen wellicht pas tegen de zomer hun eerste spuitje.