woensdag 28 september
14°C
0 km

Zelzaatse hobbybloemist kweekt zeldzame koraalboom

Gerard Stals, een hobbybloemist uit Zelzate, mag sinds lang nog eens de bloemen van z'n zeldzame koraalboom tonen. De bloem, die gewoon in z'n tuin in Zelzate groeit, staat voor het eerst in bloei tijdens de jaarlijkse Open Tuindagen dit weekend.

"In België is hij niet te vinden, volgens mij", stoeft Gerard Stals. De hobbybloemist bracht de koraalboom ooit eens mee uit Nederland. Gerard is maar wat trots op zijn zeldzame plant die vooral in subtropisch gebied groeit, en die je nu gewoon in deze Zelzaatse tuin kan terugvinden. Al twintig jaar lang geeft Gerard de koraalboom dan ook de beste zorgen om te kunnen overleven.

600 verschillende soorten
De koraalboom is het paradepaardje tijdens de Open Tuindagen die Gerard dit weekend organiseert. Maar het is zeker niet de enige bloem die je hier in haar volle kleurenpracht kan komen bewonderen. Hoeveel bloemen en planten er nu precies in z'n tuin staan, da's moeilijk te zeggen, maar volgens Gerard zouden het zeker zeshonderd verschillende kuip - en tuinplanten moeten zijn.

Open Tuindagen
En al die bloemen en planten hebben veel verzorging nodig. "Op vakantie gaan dat lukt niet, maar daar geef ik niet om, het is hier ook een beetje paradijs en werken in de tuin dat is mijn passie."

Dit weekend kan je al die bloemenpracht komen bewonderen in de tuin van Gerard aan de Burgemeester Camille Leynlaan in Zelzate.