woensdag 20 januari
10°C
0 km

Zelzate laat gemeentepersoneel wandelen

Luc van Waesberghe, de schepen van Sport in Zelzate, daagt samen met de Sportdienst het gemeentepersoneel uit om te wandelen.  7500km in totaal, of het aantal kilometer heen en terug naar de verbroederingsgemeenten van Zelzate.

Volgens het gemeentebestuur van Zelzate zorgt een half uurtje wandelen per dag  voor een goed gemoed en vooral een goede gezondheid. Daarom daagt de schepen van Sport nu de medewerkers van de gemeente uit om dagelijks te gaan lunchwandelen. Het is de bedoeling dat ze tegen eind 2021 samen 7500 km wandelen. Dat is de afstand heen en terug tussen Zelzate en de verbroederingsgemeenten Aubenas (945km), Sierre (880km), Cesenatico (1300km) en Schwarzenbeck (625km).

Challenge en wenskaarten

De gewandelde kilometers tussen 12 en 14u worden bijgehouden via een app. De gemeente heeft een beloning veil voor de lunchwandelaar die op het einde van elk kwartaal het hoogste aantal kilometer op de teller heeft. Ook op het einde van het traject is er zo’n beloning.  Verder zullen de wandelaars ook wenskaarten in de bussen steken. Die worden ter berschikking gesteld door Sport Vlaanderen.