Zesjarige Arthur met diabetes type 1 werkte mee aan kalender van Hippo & Friends

Zondag 14 november is het Wereld Diabetes Dag.

De zesjarige Arthur De Zutter uit Knesselare heeft sinds 2019 diabetes type 1. Hij is een van de veertien jonge kinderen die meewerkten aan de fotoshoot voor de kalender 2022 van Hippo & Friends, het fonds dat zich inzet voor kinderen en jongvolwassenen met diabetes type 1. Hippo & Friends steunt onder meer het wetenschappelijk onderzoek naar mogelijke oorzaken en nieuwe behandelingen van diabetes type 1.

De diagnose heeft het leven van Arthur en zijn ouders twee jaar geleden grondig overhoop gegooid.

Zijn lichaam maakt te weinig of geen insuline aan, waardoor hij zijn leven lang insuline zal moeten inspuiten. Elke dag moeten zijn suikerwaarden geregeld gemeten worden. Daarnaast moet hij heel goed opletten wat hij wel en niet eet. Zijn ouders moeten ook heel alert zijn voor signalen, het is bij voorbeeld uitkijken als Arthur moe wordt. Sinds de ziekte bij Arthur werd vastgesteld, is zijn mama zelfs halftijds gaan werken om hem zo goed mogelijk te kunnen helpen.

De opbrengst van de kalender gaat naar het onderzoek naar diabetes type 1. Arthur en zijn ouders hebben er zelf al zo’n honderd verkocht, een puike prestatie.