woensdag 18 mei
26°C
0 km

‘Zo ne zomer!’

De stad Gent heeft de aftrap gegeven voor een verrassende zomer.  De Gentse Feesten mogen dan wel afgelast zijn, toch zullen er veel kleinschalige activiteiten plaatsvinden. Met de campagne ‘Zo ne zomer!’ wil de stad mensen overtuigen om hun zomer in Gent door te brengen. Alle activiteiten worden gebundeld op de webpagina stad.gent/zomer.

De coronacijfers dalen en dus ziet de zomer van 2021 er verrassend mooi uit. Vooral de evenementensector, de cultuursector, de horeca en de handelaars kijken er reikhalzend naar uit. De stad wil hen nu helpen met de campagne 'Zo ne zomer!'. Op stad.gent/zomer vind je alle mogelijke culturele, sportieve en buurtgerichte initiatieven, net zoals jeugdactiviteiten, festivals, feesten en evenementen.

Al 35 evenementen putten uit het Knaldrangfonds
De stad Gent lanceerde in februari al het Knaldrangfonds. Een subsidieregeling voor organisatoren van evenementen. "Er zit één miljoen euro in ons Knaldrangfonds om Gentenaars een spetterende zomer te bezorgen. Bijna de helft, zo'n 478.000, is nu al verdeeld onder 35 evenementen", zegt schepen van Feesten Annelies Storms.