Zorgbedrijf Meetjesland levert 30 000 maaltijden aan huis

Het Zorgbedrijf Meetjesland sluit 2020 af met een record. Ze leverden dit jaar maar liefst 30 000 warme maaltijden af aan huis. De klanten kregen als bedanking een chocoladetaartje en een kaartje.

Sinds 2014 levert de dienst jaarlijks gemiddeld 27.000 maaltijden aan 60-plussers, die wonen op het grondgebied van Nevele van voor de fusie met Deinze. Door corona heeft het zorgbedrijf de vraag naar thuismaaltijden fors zien stijgen. In maart ging het om een stijging van 14%, in april zelfs 20%.

Zorgbedrijf Meetjesland, die onder meer de dienst warme maaltijden aan huis uitbaat, werd opgericht in 2018. Maar de dienst zelf bestaat al veel langer.  Op 1 juni 1999 werden de allereerste 30 warme maaltijden naar inwoners van Nevele gebracht. 21 jaar later levert de dienst gemiddeld 2.500 maaltijden per maand aan 120 Nevelaars

Sociaal contact
Het Zorgbedrijf  levert van maandag tot en met zaterdag dagelijks een gezonde en gevarieerde maaltijd aan huis bij 60-plussers, waaronder zelfs een dieetmaaltijd. De maaltijden worden elke dag vers gemaakt in de keuken van het woonzorgcentrum ter Leenen.
"De klanten kijken elke keer uit naar wat de pot schaft en zijn altijd blij om onze maaltijdbedelers te zien langskomen. In hun ogen brengen we niet alleen een lekkere maaltijd aan huis, maar ook sociaal contact met een gezellige babbel. Ondertussen vragen we hoe het met hen gaat en houden we zo ook hun toestand mee in de gaten", klinkt het bij het Zorgbedrijf Meetjesland.