Zorgt corona opnieuw voor kopzorgen?

We zijn de afgelopen 24 uur opnieuw enkele onrustwekkende eigenschappen van het coronavirus te weten gekomen. Het test-event aan Flanders Expo toont aan dat volledig gevaccineerde personen nog steeds bijzonder besmettelijk kunnen zijn. En in een Woonzorgcentrum in Zaventem stierven 7 bewoners aan Covid-19 ondanks een volledige vaccinatie. Dat baart ook de coördinerende artsen in Woonzorgcentra in onze regio zorgen.

In een woonzorgcentrum in Zaventem zijn 7 mensen gestorven ondanks hun volledige vaccinatie. Dat is onverwacht en dan gaan ook in woonzergcentra in onze regio alarmbellen af zegt dokter Koen Verhofstadt van WZC Domino: "In alle woonzorgcentra zijn alle mensen gevaccineerd en zien we veel minder gevallen, veel minder verwikkelingen en ook algemeen in de bevolking is de tendens zeer gunstig. nog veel besmettingen maar veel minder complicaties, ziekenhuisopnaes en overlijdens. Dat is gunstig dus het baart ons zorgen dat dit optreedt, de medische wereld vraagt zich af welke kant dit opgaat dus het baart ons zorgen"  

Versoepelingen op komst

Toch gaan vanaf volgende week opnieuw versoepelingen in. grote evenementen kunnen doorgaan zonder maskers of bubbels, je moet er enkel een vaccinatiepaspoort of een negatieve test kunnen voorleggen. Ook al blijkt nu dat die laatste groep die niet gevaccineerd is nog altijd besmet kan worden door de gevaccineerden die op op hun beurt niet meer getest worden. Ondanks deze nieuwe gegevens komen er in de woonzorcentra in de regio voorlopig geen extra maatregelen. Maar waakzaamheid is en blijft noodzakelijk.